Eric Prydz haastoi 1 000 artistia oikeuteen? Nettihuijaus leviää verkossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa lähinnä pienillä klubikeikoilla aiemmin esiintynyt elektronisen musiikin tähti Eric Prydz esiintyy ensi kesänä Summer Sound Festival -tapahtumassa. Prydzin Call On Me nousi vuonna 2004 maailmanlaajuiseksi superhitiksi. Nyt hänen väitetään haastaneen 1.000 artistia oikeuteen.

Bazzfeed-verkkosivuston alulle paneman huijausuutisen mukaan Pryda Recordings olisi nostanut oikeudessa 15 miljoonan dollarin tekijänoikeuskanteen, jossa vastaajina on ympäri maailmaa tuhat hänen materiaaliaan 35.000 kappaleeseen luvattomasti kopioinutta artistia. Niin sanotun Pryda Snare -äänen kerrotaan olevan peräisin Miami To Atlanta -kappaleesta.

Vaatimusten kohteena kerrotaan olevan muun muassa EDM-tähdet Martin Garrix, Dimitry Vegas, Aviicii ja DJ Tiesto. Kuten arvata saattaa, väitteet osoittautuivat nopeasti perättömiksi. Siitä huolimatta ”uutinen” on kuitenkin lähtenyt elämään omaa elämäänsä, ja perätön väite leviää parhaillaan nopeasti verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Call On Me -hittinsä jälkeen Prydz sai maailman ensimmäisenä artistina luvan samplata Pink Floydia. Tuloksena syntynyt Proper Education oli Call On Men tavoin superhitti, ja pian sen jälkeen seurasi tanssihitti Pjanoo.