Mies joi pullollisen Plutonium-chilitiivistettä – 1 800 kertaa Tabascoa tulisempaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina Suomessa on noussut varsinainen chilibuumi, sillä esimerkiksi habanero-chileillä vahvistetut ruoka-annokset ovat tulleet jopa ketjuravintoloihin. Tulinen ruoka on siis muuttunut aikaisempaa suositummaksi, mutta vain aniharva kykenee syömään maailman tulisimpia chilejä.

YouTube
YouTube

Maailman mahdollisesti tulisin chili on tällä hetkellä suomalainen jigsaw, jonka tulisuus tosin odottaa vielä virallista vahvistamista laboratoriotestien perusteella. Nyt verkossa Chile Beast -nimellä videoita julkaiseva arjen sankari on päättänyt kokeilla Mad Dog 357 Plutonium 9 -chiliuutetta, joka sisältää moninkertaisesti enemmän polttavaa kapsaiinia kuin maailman tulisin chili.

Plutiniumiin on kerätty chileistä vain niiden polttava ainesosa, joka on sitten tiivistetty peräti 9.000.000 scoville-yksikön tulinesteeksi. Vertailun vuoksi todettakoon, että Tabascossa on 5.000 scovillea ja Habanero-Tabascossa 8.000 scovillea. Poppamiehen suositussa Ahjo-kastikkeessa on 666.000 scovillea. Plutoniumia on tarkoitus käyttää vain yksi tippa kerrallaan, mutta tällä kertaa sitä kuluu koko pullollinen yhdellä kertaa. Seuraus oli melko tuskainen, hikinen ja oksennuksinen.

Mad Dog
Mad Dog