Olutmailin uusi ME: 4 olutta ja 1,6 kilometrin juoksu alle 5 minuutin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Beer Mile on erityisesti Yhdysvaltain opiskelijoiden keskuudessa suosittu laji, joka yhdistää urheilun ja huvin. Kyseessä on mailin juoksumatka, jonka osanottajien on urheilusuorituksen yhteydessä juotava sovittu määrä olutta.

YouTube
YouTube

Urheilija James Nielsen kuuluu Yhdysvaltain yliopistourheilun kattojärjestöön, NCAA:han. Mies on rikkonut niin kutsutun olutmailin maailmanennätyksen juoksemalla sen alle viidessä minuutissa ja juomalla samalla neljä olutta. Miehen suoritus kuvattiin videolla, joka on nähtävissä Youtubessa.

James Nielsen kertoo videolla, kuinka hän valmistautui koettelemukseen. Urheilijan mukaan hänen täytyi tarpeettoman painon pudottamisen lisäksi pitää huoli siitä, että hänen vatsansa pystyisi kantamaan suuria määriä nesteitä urheilusuorituksen aikana. Huonosti varautuneiden kaljamailin juoksijoiden suoritus nimittäin keskeytyy usein nopeasti iskevään pahoinvointiin ja oksenteluun.

– Tämä on todella kivuliasta, toteaa James Nielsen suorituksensa lopuksi kuvaajan tivatessa kommenttia.