Miljoonavoitto tilille? Alle puolet suomalaismiehistä kertoisi ystäville – kukaan ei paljastaisi Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erään kansainvälisen vedonlyöntiyhtiön toteuttaman tutkimuksen mukaan suomalainen mies juhlisi miljoonan euron voittoaan yksin kahvia juoden, eikä kertoisi voitostaan lainkaan ystävilleen. Tutkimuksen mukaan suomalainen mies on voittajana antelias, sillä kolme neljästä auttaisi lähipiiriään taloudellisesti.

Ensimmäisenä maksettaisiin pois velat ja tämän jälkeen aikaa käytettäisiin enemmän harrastuksiin ja liikuntaan, matkustamiseen ja perheen kanssa oleskeluun. Valtakunnallinen kyselytutkimus teetettiin M3 Research -tutkimusyhtiöllä. Tutkimukseen osallistui 1.000 yli 18-vuotiasta suomalaismiestä. Tutkimuksella haluttiin selvittää suomalaisten miesten rahankäyttöä sekä reaktiota, jos he voittaisivat miljoona euroa.

Tutkimuksen mukaan suomalainen mies hankkiutuisi ensimmäisenä eroon veloistaan. Asuntolainan ja muut mahdolliset velat maksaisi pois 33 prosenttia vastaajista. Kesän kynnyksellä paljon puheenaiheena olevan kesämökin ostaisi ensimmäiseksi voittorahoillaan vain 2 prosenttia vastaajista. Uuden asunnon ostaisi nuori, sillä voiton osuessa kohdalle 18–24-vuotiaista uuden asunnon ostaisi 30 prosenttia. Vastaavasti 36–45-vuotiaista vain 15 prosenttia tekisi saman.

Voitosta tiedon saatuaan suomalainen mies juhlisi sitä ensimmäiseksi keittämällä itselleen kahvit (40 %). Voitosta kerrottaisiin perheelle (78 %), mutta ei ystäville (43,9 %). Kukaan vastaajista ei ilmoittaisi voitostaan Facebookissa tai Twitterissä (0 % vastaajista). Miljoona ei aiheuttaisi juurikaan työpaikanvaihtoa tai irtisanoutumisia, sillä 16,7 prosenttia irtisanoutuisi nykyisestä työstään. Voiton jälkeen aikaa käytettäisiin enemmän harrastuksiin ja liikuntaan (30 %), matkustamiseen (27 %) ja perheen kanssa oleskeluun (19 % ). Vähiten aikaa käytettäisiin juhlimiseen (0,9 %).