Lohduton näky! Tornado muutti kylän rojukasaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tornadojen ennustaminen on vaikeaa, koska sen syntyyn tarvittavia olosuhteita ei tarkoin tunneta. Tornado on ukkospilveenkin verrattuna pienialainen ilmiö, ja paikalliset olosuhteet, kuten maanpinnan kosteus ja yksittäisten ukkospilvien liikkeet vaikuttanevat niiden syntyyn ja kehitykseen.

YouTube
YouTube

Yhdysvalloissa on nähty viime vuosina lukuisia tornadoja, jotka ovat aiheuttaneet mittaamattoman paljon tuhoa sekä omaisuudelle että ihmisille. Äskettäin Arkansasin osavaltion yli pyyhkäisi tuhoisa tornado, joka vei mennessään kaksi kylää, Mayflowerin ja Vilonian.

Radio-ohjattavan helikopterin avulla myös muu maailma pääsee katsomaan onnettomuuden tuhoisia jälkiä lintuperspektiivistä. On surullista, että ihmisten asuttamista alueista on jäänyt jäljelle lauta- ja roskakasoja. Euroopassa on vuosittain alle 200 tornadoa kun Yhdysvalloissa niitä on yli 1.200.