Kasetti tekemässä kaikkien aikojen paluun – valtava kapasiteetti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin videosta, jossa lapsille esiteltiin kannettavaa Walkman kasettisoitinta ja siihen sopivia C-kasetteja. Lapsilla ei ollut mitään aavistusta mistä tuotteista niissä oli kyse. Takavuosien hittiformaatti on nyt tekemässä näyttävän paluun markkinoille.

Sony paljasti viikonloppuna Saksan Dresdenissä järjestetyssä International Magnetics Conference -tapahtumasa kehittäneensä tallennustavan, jolla kasetille saadaan tallennettua uskomaton määrä dataa. Tietoa voidaan pakata kasetin nauhan pinnalle tiheämmin kuin millekään muulle materiaalille.

Kun ulkoiset kovalevyt tallentavat nykyisin keskimäärin 1-2 teraa, voidaan kasetille tallentaa alustavien arvoiden mukaan jopa 185 teraa. Se tarkoittaa 3.700 Blu-ray -levyllistä dataa yhdelle kasetille. Markkinoille uutuus ei ole tulossa vielä lähitulevaisuudessa, mutta siitä kaavaillaan uutta tallennusformaattia suurten tietomäärien tallentamiseen ja varmuuskopiointiin.