Kasetti tekemässä kaikkien aikojen paluun – valtava kapasiteetti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin videosta, jossa lapsille esiteltiin kannettavaa Walkman kasettisoitinta ja siihen sopivia C-kasetteja. Lapsilla ei ollut mitään aavistusta mistä tuotteista niissä oli kyse. Takavuosien hittiformaatti on nyt tekemässä näyttävän paluun markkinoille.

Sony paljasti viikonloppuna Saksan Dresdenissä järjestetyssä International Magnetics Conference -tapahtumasa kehittäneensä tallennustavan, jolla kasetille saadaan tallennettua uskomaton määrä dataa. Tietoa voidaan pakata kasetin nauhan pinnalle tiheämmin kuin millekään muulle materiaalille.

Kun ulkoiset kovalevyt tallentavat nykyisin keskimäärin 1-2 teraa, voidaan kasetille tallentaa alustavien arvoiden mukaan jopa 185 teraa. Se tarkoittaa 3.700 Blu-ray -levyllistä dataa yhdelle kasetille. Markkinoille uutuus ei ole tulossa vielä lähitulevaisuudessa, mutta siitä kaavaillaan uutta tallennusformaattia suurten tietomäärien tallentamiseen ja varmuuskopiointiin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat