11 faktaa Coca-Colasta sinun on hyvä tietää

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nautintojen juoma, Coca Cola, menee monen kitusista alas tänäkin päivänä. Joku voi jopa lukea tätä juttua cokistölkki nenän alla. Buzzfeed julkaisi videon, jossa kerrotaan 11 faktaa tästä jumalten medestä.

Tiesitkö esimerkiksi, että amerikkalaisten lempijuoma sisälsi alunperin kokaiinia ja sillä oli päihdyttäviä vaikutuksia? Kokaiini otettiin ainesosista pois vuonna 1903, ja sen korvasi kofeiini. Coca Colan keksi John Pemberton -niminen apteekkari, joka kehitti monia lääkkeitä, muttei koskaan tienannut kovin hyvin omalla alallaan. Nyt kyseinen brändi on 74 miljardin dollarin arvoinen.

94 prosenttia maailman populaatiosta tunnistaa Coca Colan. Se on maailman toiseksi ymmärretyin termi OK-lausahduksen jälkeen. Nykyinen mielikuva joulupukista syntyi meille Coca Cola -brändin ansiosta vuosien mainostamisen jälkeen.