Tee-se-itse näkötesti – kokeile tästä onko sinulla hyvä näkö

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Näkökykyä olisi hyvä aina silloin tällöin tarkistuttaa asiantuntijalla. Moni on ainakin kouluaikoina ollut terveydenhoitajan tarkastuksen yhteydessä näkötarkastuksessa, jossa tulee tarkastella erikokoisia kirjaimia välimatkan päästä.

Omaan näkökykyynsä voi kuitenkin perehtyä muillakin keinoilla. Verkossa on julkaistu vinkkivideo, jolla kerrotaan, kuinka jokainen voi kokeilla joitakin taianomaisia näkötestejä. Yksi näistä on esimerkiksi konsti, jolla näkee omissa silmissä olevat verisuonet ilman peiliä. Tähän kokeiluun tarvitset paperinpalan ja jonkun kirkkaan taustan.

Video neuvoo myös, kuinka oman näkökenttänsä sokean pisteen voi saada selville. Innokkaimmat voivat myös haluta tietää, kumpi heidän silmistään on dominantimpi. BuzzFeedin video saakin esittelemänsä näkötestit vaikuttamaan jopa taianomaisilta tempuilta.