Stara silmät

Digi Terveys Viihdeuutiset

Mullistava sovellus sokeille – kertoo mitä henkilön edessä on

Teknologiaa kehitetään jatkuvasti ja monia upeita keksintöjä onkin vuosien saatossa tehty ihmisten avuksi. Nyt uusi älypuhelinsovellus on keksitty auttamaan sokeita, jotka voivat kuulla sovelluksen avulla mitä heidän edessään on.

Sokeat oppivat liikkumaan tutuissa paikoissa ja hahmottamaan alueita, joihin he ovat saaneet rauhassa tutustua. Nyt älypuhelimille lanseerattu Aipoly Vision App -auttaa sokeita ihmisiä aivan uudella tavalla kertomalla mitä heidän edessään on.

Aipoly oppii tunnistamaan esineitä ja värejä, ja osaa kuvailla henkilölle hänen ympäristöään ja siinä näkyviä asioita. Aipoly on myös kätevä apu ostosreissulla, koska hyllyjä skannatessa puhelin kertoo jatkuvasti mitä henkilön edessä on. Sovellus ehtii tunnistamaan skannaamalla jopa kolme asiaa yhden sekunnin aikana.

Terveys Viihdeuutiset

Vie lapset ulos päivällä – odottamaton terveysvaikutus paljastui

Vanhempia kehotetaan aina leikkimään lastensa kanssa ulkona tai nukuttamaan vauvat raittiissa ilmassa, koska raikas happi on terveydelle hyväksi. Tämän lisäksi lapset saavat auringosta paljon d-vitamiinia, kuluttavat ulkona energiavarastojaan tehokkaammin ja leikkivät enemmän mielikuvitusta vaativia leikkejä.

Nyt tutkijat ovat huomanneet, että auringosta saatava UVB-säteily vaikuttaa pienillä lapsilla näön kehittymiseen. UVB-säteily auttaa d-vitamiinia imeytymään kehoon, ja Daily Mail -lehden mukaan tutkijat ovat myös saaneet selville, että sama ominaisuus tehosti silmienkin vahvuutta.

UVB-säteily paransi lasten näköä ja vähensi huomattavasti likinäköisyyden riskiä. Ulkona vietetty aika lapsena huomattiin olevan myös suoraan yhteydessä siihen miten hyvä näkö heillä oli myöhemmin elämässään.

UVB-säteilyn kanssa tulee olla varovainen koska se voi ilman auronkorasvan käyttämistä aiheuttaa ihon punoitusta ja palamista, joka voi lopulta johtaa ihosyöpään. Lasten tulisi saada pieninä kuitenkin runsaasti auringonpaistetta, koska se tutkitusti parantaa heidän näköään ja vaikuttaa myös siihen miten hyvä näkö heillä tulee olemaan aikuisiällä.

Lifestyle Viihdeuutiset

K18-silmämeikki viikonloppuun – uskaltaisitko tehdä itsellesi?

Viime vuosien aikana kauneustrendit ovat olleet sekä hiusten, meikkien että kynsien saralla todella näyttäviä, mielikuvituksellisia ja hauskoja. Naiset ovat leikitelleet entistä enemmän etenkin silmänrajauksia tehdessään, ja nyt silmämeikki on viety entistäkin pidemmälle.

Movember-henkinen silmämeikki syntyy silmiin eyelinerilla tehtävästä rajauksesta, joka piirretään muistuttamaan penistä. Rajaus tuodaan ulkonurkasta peniksen mallisesti ulospäin, ja pienenä yksityiskohtana naiset ovat vielä piirtäneet pienet kivekset silmänurkkaansa.

Koko marraskuun ajan vietettävän movemberin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista ja kerätä varoja niiden hoitamiseen ja tutkimiseen. Movember tuokin monille mieleen varmasti miesten kasvattamat pitkät viikset ja etenkin eturauhassyövästä tiedottamisen.

Ohhoh! Viihdeuutiset

Omituiset fetissit listattiin – nuudeleita jalkoväliin ja silmämunan nuolemista

Erilaiset fetissit herättävät hyvin voimakkaita mielikuvia, joihin sen kiihottavuus perustuu. Fetissi voi liittyä fetisistin selkeisiin eroottisiin fantasioihin, joita ryhdytään joissakin tapauksissa toteuttamaan myös tosielämässä. Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi silmämunan nuoleminen eroottisessa mielessä?

Daily Star on paljastunut oudoimpia fetissejä. Vuonna 2013 raportoitiin japanilaisesta buumista, jossa ihmiset nuolivat toistensa silmämunia seksuaalista tyydytystä saadakseen. Yhtä epämääräiseltä fetissiltä kuulostaa ramenofilia, jossa hierotaan nuudeleita genitaalialueisiin.

Julkinen masturboiminen on yleensä kiellettyä silloin, mikäli siitä aiheutuu häiriötä muille ihmisille. Osa vemputtajista saa suunnatonta mielihyvää jo pelkästään siitä, että he nypläävät sormillaan reikää taskun pohjalle. Tarkoituksena on päästä käsiksi genitaaleihin, ja fetississä nimenomaan nautitaan taskun rikkomisesta.

On olemassa fetissi, jonka edustajat nauttivat sukupuolielimiensä uittamisesta kaikissa mahdollisissa nesteissä. Puunhalaajat eivät myöskään ole pelkästään maailmaa parantavia luontoihmisiä, sillä puista voi kiihottua. Puufetissiä kutsutaan dendrofiliaksi.

Lisäksi on olemassa ihmisiä, jotka kiihottuvat täytetyistä eläimistä tai vartalonsa hinkkaamisesta ventovieraisiin ihmisiin. Jotkut saavat seksuaalista mielihyvää paljaalla iholla mönkivistä tai purevista hyönteisistä. Mekanofiliasta kärsivät joutuvat etsimään seuraa parkkipaikoilta, sillä he kiihottuvat ajoneuvojen ja erilaisten kulkuvälineiden kanssa sekstailusta.

Emetofilia tarkoittaa fetissiä, jossa henkilö kiihottuu omasta tai toisen henkilön oksentamisesta. Osa ihmisistä kiihottuu pukeutuessaan asuihin, jotka mielletään tyypillisesti omalle sukupuolelleen sopiviksi. Toisilla on puolestaan fetissi, jossa aikuinen ihminen pukeutuu pikkuvauvaksi vaippoja ja potkupukuja myöten. Nukeista ja patsaista kiihottuvat henkilöt ovat agalmatofiilejä.

Terveys Viihdeuutiset

Ammattilainen paljasti – silmänympärysvoidetta ei tulisikaan laittaa silmänalusille

Kosteusvoiteiden lisäksi silmänympärysvoide on monille naisille tärkeä osa heidän jokapäiväistä ihonhoitorutiiniaan. Ihonhoidon ammattilainen on nyt paljastanut, että moni nainen kuitenkin lisää silmien lähelle levitettävät voiteet väärin.

Ihonhoidon ammattilainen Caroline Hitchcock kertoi Daily Mail -lehdelle, että yllättävän moni nainen lisää silmänympärysvoiteen väärin. Voidetta ei tulisi naisen mukaan koskaan lisätä suoraan silmien alle, koska se aiheuttaa silmiin ylimääräistä turvotusta.

Voide tulisi levittää pienelle alueelle silmäluomille eikä sitä tulisi koskaan viedä silmänalusille saakka. Voide tulisi myös aina levittää sormenpäällä kevyesti taputellen. Voiteen levittäminen hankaavalla liikkeellä aiheuttaa vain ylimääräistä ihon venymistä ja voi lisätä ryppyjä silmien alueella.

Viihdeuutiset

Teinitytöllä Bond-elokuvasta tuttu sairaus – silmistä vuotaa verta

James Bond -elokuvassa Casino Royale nähtiin taanoin pahis, jonka silmästä vuotaa verta. Tosielämässä Viime kesästä lähtien 17-vuotias Marnie Harvey on kärsinyt samoista oireista. Lääkärit eivät ole onnistuneet selvittämään, miksi nuoren naisen silmistä, korvista, kielestä ja kynsien alta vuotaa lähes päivittäin verta.

Satunnaiset verenvuodot ovat alkaneet piinata Marnieta vuosia kestäneiden päänsärkykohtausten jälkeen. Kolme vuotta lääkärit ovat tutkineet Harveyn pahoinvointia ja päänsärkyä, mutta diagnoosia ei ole tehty. Nyt oireet ovat pahentuneet verenvuotojen muodosssa.

Vaikka Marnien oireet kuulostavat vakavilta, eivät lääkärit pidä nuoren naisen tilaa hengenvaarallisena. Asiantuntijat ovat epäilleet, että jokin raaka-aine Harveyn ruokavaliossa aiheuttaa hänelle myrkytysoireita. Daily Mail -lehden mukaan lääkärit ovat laatineet kahden vuoden suunnitelman Marnien ruokavalion tutkimiselle. Toistaiseksi mitään ei ole löydetty.

Marniella ei ole todettu syöpää tai aivokasvainta eikä hänen elimistään ole löydetty mitään poikkeavaa. Oireita lukuun ottamatta Marnie on kaikin puolin terve. Erikoislääkärit ovat poissulkeneet mahdollisuuden, että tytöllä olisi Haemolacria, joka tunnetaan verikyyneleenä.

Testit ovat osoittaneet, ettei Marniella ole myöskään verenvuototautia. Lääkärit ovat epäilleet, että hänen oireensa johtuvat koagulopatiasta. Toivottavasti Marnien mystinen sairaus ratkeaa pian, jotta hän voisi saada oikeanlaista hoitoa oireisiinsa.