Brasilian poliisi kisaturisteille: ”Älä huuda, kun sinut ryöstetään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brasilian Rio de Janeirossa on pian alkamassa jalkapallon MM-kilpailut, jotka tuovat suurkaupunkiin valtavan määrän kisaturisteja. Liikenne kaupungissa tulee olemaan täydellisessä kaaoksessa koko kisojen ajan, sillä tiet ovat päivittäin tukossa jo ilman kisaturistejakin. Kaupunki tunnetaan myös ryöstöistään.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Rio de Janeirossa tulee olla erittäin varovainen, sillä turisteja ryöstetään jopa keskellä päivää ja keskellä katua. Nyt poliisi on julkistanut kisaturisteille ohjeet ryöstöjen välttämiseksi ja niiden varalle. Estado de S.Paulo -lehden mukaan esitteessä kerrotaan, että uhrin ei tule ryöstetyksi tullessaan huutaa tai väitellä, jotta he saavat pitää edes henkensä. Ihmisiä kehotetaan kävelemään aina ryhmissä.

Rio de Janeiroon odotetaan noin 600.000 kisaturistia 12. kesäkuuta alkaviin kisoihin. Luvassa on siis melkoiset markkinat paikallisille rikollisille ja rikollisjengeille. Kaupunkiin matkustaa suuri määrä rikollisia myös muualta maasta, joten kisaturistien kannattaa olla varuillaan.