Kuorsaava albiinosiili on hellyttävä näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siilit ovat nykyään yhä suosituimpia lemmikkieläimiä ja ne tunnetaan etenkin niiden suloisesta ulkonäöstään. YouTubeen on viime vuosina julkaistu paljon siiliaiheisia videoita, joissa lemmikinomistajat esittelevät piikikkäitä nuuskuttelijoitaan.

YouTube
YouTube

Vusiuz-nimimerkki esittelee nyt YouTubessa Puti-albiinosiilinsä, joka kuorsaa kovaäänisesti nukkuessaan. Siilin omistaja on kertomansa mukaan aina huolissaan siilin uinuessa, koska sen unituhina kuulostaa enemmän kivuliaalta ujellukselta kuin tyytyväiseltä kuorsaamiselta. Puti voi kuitenkin ilmeisen hyvin ja seikkailee höyhensaarilla syvässä unessa – ainakin äänestä päätellen.

Eläimet saattavat pitää nukkuessaan jopa niin kovaa ääntä, että ihmisten on siirrettävä ne pois makuuhuoneesta yön ajaksi. Lemmikkisiilit ovat usein kääpiösiilejä, jotka kasvavat 15-20 sentin pituisiksi ja painavat 250 – 500 grammaa. Se voi elää 3 – 5-vuotiaaksi, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa on raportoitu jopa 8-vuotiaasta siilistä. Maailman kuuluisin lemmikkisiili lienee Marutaro-niminen piikkiselkä, jolla on 52 tuhatta seuraajaa Twitter-palvelussa.