Laama sylkäisi suihkun pikkupojan päälle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kamelieläimiin kuuluvat laamat ovat perinteisiä eteläamerikkalaisia maatalon kuljetusjuhtia. Laama on läheistä sukua alpakalle, jonka karvaa käytetään monipuolisesti käsityöteollisuudessa. Laamoja näkee myös useissa kotieläinpuistoissa ja eläintarhoissa.

YouTube
YouTube

Laamojen tiedetään syljeskelevän ihmisiin päin, ja nyt eräs pikkupoika sai tuntea laaman klimpin karulla tavalla. Laamaa ihmetellyt lapsi osui nimittäin kasvoineen suoraan sylkylinjalle, ja laaman suusta lentänyt virta osui pikkupojan otsaan. Laamat sylkevät lajitovereitaan päin ainoastaan ruoasta kilpaillessaan, joten ne eivät tähtää limallaan tahallisesti ihmisiä.

Myös laamojen lähisukulaisten, eli alpakoiden tiedetään sylkevän hermostuneena. Moni turisti on joutunut puolestaan maistelemaan kamelin sylkeä Afrikassa ja Aasiassa vieraillessaan. Laamat ja alpakat ovat monipuolisia harraste-eläimiä.