Suomalaisten unelma-asu – kukaan ei pääse iholle edes metrossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mistä tunnistaa turistin Lontoon tubessa, eli metrossa? Siitä, että hän vie kolmen ihmisen edestä tilaa seistessään keskellä käytävää reppu selässä. Toisinaan myös suomalaisissa julkisen liikenteen kulkuneuvoissa on niin paljon ruuhkaa, että matkan aikana joutuu haistelemaan edessä olevan niskaa samalla, kun joku on oman selän takana niin sanotusti tappituntumassa.

Junissa, metroissa ja raitiovaunuissa on opittava olemaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa jopa niin läheisesti, että ruuhka-aikana saattavat ihot kohdata ventovieraan kanssa. Nyt kuitenkin Kathleen McDermott esittelee videollaan The Personal Space Dress -nimisen vaatekappaleen, jonka avulla on helppo saada lisätilaa itsensä ympärille. Mekon helma laajenee ja pienenee automaattisesti nappia painamalla.

Idea on suomalaisittain ajateltuna loistava, mutta takuulla äreyttä aiheuttava. Lisäksi joku saattaa kysyä, että miten helma toimii istuessa? Esimerkkivideolla nimittäin näytetään tilaa vievän asun toimivuus vain seisoviltaan ja tyhjässä kulkuneuvossa.