Tekstailun maailmanennätys rikottiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tekstiviestit mullistivat ihmisten yhteydenpidon 1990-luvulla. Kyseessä on suomalaisen teleinsinööri Matti Makkosen keksintö. Nykyisin käytetään SMS-viestien sijaan enemmän verkkokeskeistä tekstiviestintää, joka perustuu älypuhelimien tarjoamiin sovelluksiin.

YouTube
YouTube

Tekstiviestinäppäryydestä ja -nopeudesta on kisailtu 90-luvulta saakka, mutta nyt Guinnessin maailmanennätys on rikottu jälleen. Voittajaksi on selviytynyt 16-vuotias brasilialainen Marcel Fernandes, joka käytti kirjoittamiseen Fleksy-nimistä kirjoitusapplikaatiota. Teini kirjoitti määrätyn lauseen 18,19 sekunnissa, ja lause oli: ”The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.”

Nykyisin ei ole olemassa montaa ihmistä, jotka eivät lähettelisi tekstiviestejä. Kerroimme taannoin, että 97 prosenttia alle 30-vuotiaista lähettelee tekstiviestejä päivittäin. Tekstiviestittelyn vaarana on myös vääränlainen asento, sillä puhelimella näppäilemisestä voi tulla niin sanottu ”viestiniska”. Vääränlainen ryhti saattaa nopeasti aiheuttaa lihaskipuja ja verenkiertohäiriöitä.