Coca-Colaan sekoitettiin maitoa – ällistyttävä tulos 6 tunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolajuoman ja Mentos-pastillien tiedetään aiheuttavan keskenään vaahtoa aiheuttavan kemiallisen reaktion. Coca-colaa voi käyttää monipuolisesti kodissa myös muuhun kuin virvoikkeena nauttimiseen, sillä sen avulla voi esimerkiksi puhdistaa kromisia pintoja kiiltäviksi. Kuinka kokikselle käy, kun sen sekaan lirautetaan maitoa?

YouTube
YouTube

Arkipäivän tiedemiehet esittelevät yleensä kotilaboratorioidensa tuotoksia myös netissä. Verkkoon on julkaistu taannoin myös testivideota siitä, kuinka Coca-Cola reagoi sen sekaan kaadettuun maitoon. Yllätys on melkoinen, kun kuuden tunnin kuluttua kokeen aloittamisesta on kolajuoman väri muuttunut kirkkaaksi. Sen sijaan pullon pohjalle on kertynyt aimo annos sakkaa.

Voodoo30x-nimimerkki on testannut samanlaista koetta myös Red Bull -energiajuomalla, jonka lopputulos muistuttaa huomattavasti kolakoetta. Coca-Colan nimi juontuu sen kahdesta alkuperäisestä ainesosasta, jotka olivat kokaiini ja kofeiini. Kokaiini poistettiin juomasta reilu sata vuotta sitten ja myös kofeiinin määrää on vähennetty puoleen alkuperäisestä.