Japanilaiset lähettävät mainoksen Kuun pinnalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mainosalan ihmiset ovat unelmoineet avaruudessa ja erityisesti Kuussa mainostamisesta siitä saakka kun ihmiskunta lähetti ensimmäiset avaruusaluksensa. Nyt unelmasta on tulossa totta, kun japanilaiset aikovat lähettää ensimmäisen mainoksen Kuun pinnalle. Samalla kyseessä olisl ensimmäinen kaupallinen kuulento.

Pocari
Pocari

Japanilaisen juomamerkki Pocari Sweatin valmistaja Otsuka aikoo lähettää Kuun pinnalle valtavan juomatölkin lokakuussa 2015 tehtävällä kuulennolla, The Verge uutisoi. Kuuhun on määrä lähettää noin kilon painoinen titaanista tehty tölkki. Otsukan mukaan tarkoituksena on saada nuoret innostumaan astronautin urasta. Titaanitölkkin mukana Kuuhun lähetetään aasialaisten lasten toiveita, jotka on kaiverrettu hopealevyille.

Toistaiseksi on vielä avoinna miten tölkki tullaan käytännössä saamaan Kuuhun. The Vergen mukaan Otsuka on lähestynyt asiassa Elon Muskin SpaceX-yritystä, jonka suunnitellaan lennättävän Kuun kiertoradalle ”kuulaskeutujan”, joka on puolestaan Astrobotic Technologyn valmistama. Yritys havittelee samalla Googlen lupaamaa 20 miljoonan summaa ensimmäiselle yritykselle, jonka laite laskeutuu Kuuhun ja liikkuu sen pinnalla 500 vähintään metriä.