Hakkeri iski: San Franciscon asukkaita varoitettiin Godzilla-hyökkäyksestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ydinkokeiden herättämä jättiläishirviö Godzilla tuhosi Japanin suurkaupunkeja ensimmäistä kertaa valkokankaalla jo vuonna 1954. Kerrostalon kokoinen matelija on tämän jälkeen seikkaillut lähes 30 elokuvassa, ja viimeksi tällä viikolla ensi-iltansa saaneessa uutuusversiossa.

Nyt eräs hakkeri on pelästyttänyt sanfranciscolaisen rakennustyömaan ohi kulkeneita autoilijoita muuttamalla digitaalisten varoituskylttien tekstit varoittamaan jättikokoisesta hirviöstä. Kashmir Hill -niminen mies twiittasi kuvan kylteistä Twitteriin. Van Ness Avenuen edessä olevissa kylteissä lukee: ”GODZILLA ATTACK! TURN BACK”, eli niissä varoitetaan hirmuliskon hyökkäyksestä ja kehoitetaan ihmisiä kääntymään takaisin.

Yön Ritari -elokuvasta vastanneen Legenday Picturesin tuottaman Godzilla-elokuvan päärooleissa nähdään Kick Ass -tähti Aaron Taylor-Johnson, Breaking Bad -sarjasta tuttu Bryan Cranston ja Elisabeth Olsen. Alun perin japanilaisesta Godzillasta nähtiin jo vuonna 1997 runsaasti negatiivista kritiikkiä kerännyt amerikkalainen versio. Uuden elokuvan tekijät haluavat kuitenkin ottaa pesäeroa kyseiseen tulkintaan hahmosta. Vuoden 2014 Godzillasta luvattiin synkempää, enemmän japanilaista versiota muistuttavaa seikkailua.