Raha ei tuo onnea – näin paljon onnellisimmat tienaavat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rahalla ei saa rakkautta, mutta sen avulla voi järjestellä elämäänsä siten, että sydämenasiat pysyvät seesteisessä tasapainossa. Raha saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia monille, etenkin silloin kun sitä ei ole. Yksinkertaisin tapa saada itselleen rahaa on menemällä töihin.

Taloudellinen turva luo mielenrauhaa. On kuitenkin harhaluulo, että ihmisen tulisi tienata vuodessa miljoonia, jotta hän pystyisi mieltämään elämänsä helpommaksi taloudellisella aspektilla. Nyt on toteutettu laaja kysely, jossa haastateltiin 450.000 ihmistä. Tulokseksi nousi yksi eksakti luku, jonka verran onnellinen ihminen tienaa vuodessa.

– Huomasimme, että ihmiset olivat emotionaalisesti parhaiten voivia silloin, jos heidän vuositulonsa nousivat 75.000 dollariin, tutkimuksen toteuttaneet Princetonin yliopiston Daniel Kahneman ja Angus Deaton paljastivat.

Summa on euroissa 54.800 euroa. Tyytyväinen elämäntilanne heijastuu suoraan ihmisen henkiseen hyvinvointiin. Mikäli rahaa ei ole, aiheuttaa se ihmiselle huolia ja murheita. Vaikka raha ei tuokaan onnea yksin, antaa se paremmat edellytykset sen saavuttamiseen. Euroja ei saa kuitenkaan tienata liikaa, koska tällöin menettää helposti tuntuman tosielämän pieniin ja onnea tuottaviin asioihin, LinkedIn-nettisivulla julkaistu tutkimustulos kertoo.