102 metrin pudotus pää edellä – huvipuistolaite ei heikkohermoisille

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Huvipuistot keksivät jatkuvasti toinen toistaan päätähuimaavampia ja pelottavamman näköisiä laitteita asiakkaidensa iloksi. Nyt otsikoihin on noussut Yhdysvalloissa tässä kuussa avattu huvipuistolaite, joka ei sovi aivan kaikkein herkimmille huvipuistokävijöille.

YouTube
YouTube

Kyseessä on Bush Gardensissa Tampassa sijaitseva Falcon’s Fury. Erityisen hurjan 102 metriä korkeasta laitteesta tekee se, että ylös päästyään kyytiläiset tulevat alas pää alaspäin, Metro uutisoi. Kerrallaan laitteeseen pääsee maisemia katselemaan 32 hurjapäätä.

Kyseessä ei kuitenkaan ole maailman korkein huvipuistolaitteessa tapahtuva pudotus. Tämän tittelin on vienyt Zumanjaro: Drop of Doom -laite New Jerseyn Six Flag’s -huvipuistossa. Kyytiläiset putoavat hurjassa laitteessa 126,5 metrin korkeudesta peräti 145 kilometrin tuntivauhdilla.