MM-kisat ovella! Brasiliassa järkyttävä kaaos – 230 000 ihmistä jumissa asemalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brasilian Rio de Janeirossa on pian alkamassa jalkapallon MM-kilpailut, ja tapahtuman odotetaan houkuttelevan paikalle yli puoli miljoonaa kisaturistia. Moni on etukäteen pohtinut, kestääkö maa kilpailujen aiheuttaman kisaryntäyksen ja riittääkö alueella tarpeeksi virkavaltaa luomaan turvallisuutta.

YouTube
YouTube

Tuore video osoittaa, että ainakin Sao Paolon liikenneasemalla tilanne on äitynyt sietämättömäksi, sillä rakennuksen sisällä kuhisi ihmisiä kuin muurahaispesässä. Syy oli lakkoilevissa bussikuskeissa, ja 230.000 ihmistä aiheutti välittömän kaaoksen asemalle. Lakon takia suljettiin yhteensä 15 linja-autoterminaalia, ja bussiliikenne pysähtyi käytännössä kokonaan kaupungin alueella.

Video on oiva muistutus kaikille maahan aikoville siitä, että suuret massat ovat varkaiden paratiiseja. Taltioinnilla näkee monta tilannetta, joiden jälkimainingeissa ihminen jää helposti ilman mukana kulkevaa omaisuuttaan. Videon on julkaissut TV Folha -televisiokanava. Bussikuskit jatkavat työtään vasta 10 prosentin palkankorotuksen saatuaan.

YouTube
YouTube