Tulevaisuudessa tiet päällystetään aurinkokennoilla?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat yrittävät jatkuvasti kehitellä puhtaita ja uudistuvia energiamuotoja fossiiilisten polttoaineiden käytön ja niiden synnyttämien saasteiden hillitsemiseksi. Yksi ratkaisu ongelmaan saattaisi olla yksinkertaisempi, kuin voisi kuvitellakaan.

YouTube
YouTube

Yhdysvaltalaiset insinöörit Scott ja Julie Brusaw ovat alkaneet toden teolla lanseeraamaan teitä, jotka ovat asfaltin sijaan päällystetty aurinkokennoilla. Kennot keräisivät aurinkoenergiaa, luoden jatkuvasti puhdasta ja uusiutuvaa energiaksi.

Aurinkokennotiet pitäisivät myös itsensä lämpiminä, joka tekisi esimerkiksi teiden suolaamisesta ja auraamisesta tarpeetonta. Kennot myös hohtavat led-valojen avulla, mikä tekisi pimeällä ajamisesta turvallisempaa. Eikä siinä vielä kaikki. Aurinkokennoja voitaisiin rakentaa kierrätetyistä materiaaleista, tehden niistä erittäin ekologisia.

Solar Roadways -aurinkokennoteitä esitellään huumorilla maustetulla Youtube-videolla. Innovatiiviselle ja potentiaalisesti maailmaa mullistavalle hankkeelle kerätään varoja Indiegogo -sivuston avulla.