Chinchillan hiekkakylpy on pölyistä katseltavaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Chinchillat ovat suosittuja lemmikkieläimiä, mutta niiden tila luonnossa on äitynyt metsästyksen takia äärimmäisen uhanlaiseksi. Onneksi pehmeistä veijareista pääsee nauttimaan myös kotioloissa, ja nyt näemme erään chinchillan lempitoimen – hiekkakylvyn.

YouTube
YouTube

Chinchillojen turkki on ainutlaatuinen ja erittäin pehmeä. Ne hoitavat turkkiaan hiekassa pyörimällä, eikä jyrsijöitä tule kastella. Lemmikinomistajien vastuulla onkin järjestää chinchilloille säännöllisesti niiden kaipaamia hiekkakylpyhetkiä, ja nyt näemme verkkovideolla erään yksilön nautiskeluhetket. Taro-niminen chinchilla kylpee hiekka hurjasti pöllyten. Chinchilloja voi kylvettää 3–6 kertaa viikossa.

Kylpyhiekan tulee olla erittäin hienojakoista, eikä siinä saa olla kvartsia. Chinchilla on alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta Andeilta. Ne ovat luonteeltaan hyvin arkoja, mutta tottuvat ajan kanssa omistajiinsa. Suloiset chinchillat voivat elää hyvässä hoidossa jopa 20-vuotiaiksi.