Upea kännykkäsovellus – puhelin vastaa huutoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Älypuhelimille on ladattivassa lukuisia sovelluksia, joiden avulla puhelimen voi paikantaa sen kadotessa. Sovelluksista ei kuitenkaan ole hyötyä silloin, jos tietää puhelimen olevan esimerkiksi jossain päin kotia, mutta ei yksinkertaisesti muista missä. Nyt puhelin voi vastata huutelijalleen.

marcopolo25052014

Markkinoille on tullut edullinen sovellus, jonka voi ladata tunnetun Find My iPhonen seuraksi. Sovelluksen nimi on Marco Polo suosituin yhdysvaltalaisleikin mukaan. Kun puhelin on hävinnyt, ja sille huutaa ”Marco”, vastaa se piilostaan huutamalla takaisin ”Polo”. Tuaw-nettisivuilla sovellusta testannut toimittaja kertoo, että puhelin vastasi huutoon jopa keittiön kaapista ja vilttien alta.

Kantavuus ei kuitenkaan ole suuri ja sovellus toiminee vain pienessä asunnossa. Marco Polo -sanojen sijaan käyttäjä voi nauhoittaa myös vaihtoehtoisia fraaseja sovellukselle. Valitettavasti sovellusta ei ole toistaiseksi saatavilla kuin iOS-käyttöjärjestelmän laitteille.