Mitä? Mitä? Onko kuulosi kunnossa? Testaa tästä itse

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kuulo lukeutuu niihin asioihin, jotka huononevat sitä mukaa, kun vuosia vierii. Omaa kuuloaan voi kuitenkin suojella esimerkiksi kuulosuojaimien avulla. Myös kuulokkeiden käyttöä kannattaa rajoittaa. Nyt verkossa on julkaistu kuulotesti, jolla voit testata omaa kuuloasi.

YouTube
YouTube

Videon avulla voit esimerkiksi kokeilla, miltä puheesi kuulostaa muiden korviin. Tätä varten tarvitaan kaksi pahvinpalaa. Pidä pahveja korviesi edessä, jolloin puheesi kuulostaa omiin korviisi samalta kuin muille. BuzzFeedin videon avulla voit myös testata oman kuulosi toimimista.

Videolla soitetaan ääniä, jotka pitäisi kuulua tietyn ikäisten ihmisten korviin. Heti ei kuitenkaan kannata säikähtää, jos omalle ikäryhmälle tarkotetut äänet eivät kuulu omissa korvissa. Kaikkien tietokoneiden ja kuulokkeiden äänentoistojärjestelmät eivät soita kunnolla videolla käytettyjä ääniä.