Pellekammoisen painajainen! Kaupungin kadut täyttyivät klovneista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Klovnien tarkoitus on yleensä aiheuttaa ihmisissä riemua ja naurua, mutta joillekin niiden vaikutus on päinvastainen. Klovnien pelkoa kutsutaan koulrofobiaksi, ja murhanhimoiset pellet ovat esimerkiksi kauhuelokuvien peruskuvastoa. Nyt Perun pääkaupunki Limassa on vietetty pelleille pyhitettyä juhlapäivää.

YouTube
YouTube

Perussa vietetään vuosittain 25. toukokuuta kansallista pellepäivää, jolloin maan kaupungeissa järjestetään näyttäviä pelleparaateja ja -festivaaleja. Ammattiklovnit ovat äänekkäitä ja näyttäviä paraatissa kulkiessaan, mutta pellekammoisen mielestä klovnikulkue on kuin suoraan kauhuelokuvasta. Pelleissä niitä pelkääviä hämää kaiketi eniten se, että hahmot voivat olla samaan aikaan iloisia ja surullisia. Lisäksi ihmismäinen, mutta vahvasti maskeerattu ulkonäkö saatetaan mieltää kammottavaksi.

Jokaisessa sirkuksessa on ainakin yksi pelle. Pellet voidaan karkeasti jakaa narreihin, harlekiineihin, miimikoihin ja perinteisiin sirkuspelleihin. Maailmassa on myös useita tunnettuja pellejä, kuten Simpsonien Hassu-klovni, hampurilaisravintolan Ronald McDonald, Batmanin ilkeä Jokeri, Stephen Kingin paha Pennywise ja tietysti suomalaisten suosikki Pelle Hermanni.