Saukoille annettiin kosketinsoitin – näin musikaalisia olivat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vedessä viihtyvä näätäeläin, eli saukko, tunnetaan etenkin sen leikkisästä luonteestaan ja siitä, että ne hallitsevat temppuja jos jonkinlaisia. Nyt erään amerikkalaisen eläintarhan saukot ovat päässeet esittelemään kykyjään soittamisen saralla.

YouTube
YouTube

Smithsonian’s National Zoon julkaisemalla videolla nähdään, mitä tapahtuu jos saukkojen ulottuville asettaa kosketinsoittimen. Eläimet innostuvat vuoron perään kokeilemaan minkälaisia ääniä soittimesta oikein lähtee. Soittohetki on osa eläintarhojen toimeenpanemaa rikastustoimintaa, jonka avulla eläimiä pyritään aktivoimaan.

Saukot näyttävät nauttivan kosketinsoittimella leikkimisestä täysin rinnoin. Soittamisen avulla saukot harjaannuttavat näkö-, kuulo- ja tuntoaistejaan. Hellyttävää soittohetkeä on käyty ihailemassa YouTubessa jo yli 120.000 kertaa.