Tästä naapurit ovat kateellisia! Pensasaidasta syntyi taideteos

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Englantilainen puutarhanhoito hakee vertaistaan maailmalta. Brittien saarilla on erikoistuttu etenkin pensaiden ja puiden muotoilemiseen, ja puutarhurit saattavat harjoitella taitoa useita vuosia. BBC esitteli äskettäin miehen, joka on leikannut pensasaidastaan upean taruolennon naapuruston ihailtavaksi.

YouTube
YouTube

Norfolkin East Rudhamissa asuva 75-vuotias John Booker piti tavallista pensasaitaansa tylsänä. Mies aloitti 13 vuotta sitten urakan, jonka seurauksena hänen pensasaidastaan muotoutui upea kolme metriä korkea lohikäärme. Lohikäärmeellä on pituutta yhteensä 45,7 metriä, ja sen tarkat yksityiskohdat saavat ohikulkijat hieraisemaan silmiään.

John leikkaa aitaansa 2 – 3 viikon välein ja yksi trimmaus kestää kolme päivää. Eläkeläinen kiipeää pensaan päälle tikapuiden avulla. Kekseliäs ja luova puutarhuri trimmaa pusikkoa elektronisella leikkurilla, joita hänellä on kulunut projektin aikana neljän laitteen verran. Vaatimaton mies sanoo, että hänen vaimonsa on kuitenkin perheen aito ja oikea viherpeukalo.

– Minä vain ajan nurmikon ja leikkaan aitaa, hän naureskeli BBC:n haastattelussa.