Disneyn huvipuistot ovat täynnä salaisuuksia – tiesitkö nämä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Walt Disneyn nimeä kantavat teemapuistot ovat lapsiperheiden unelmien matkakohteita. Valitettavasti viime vuosina suurista huvittelukeskuksista on kantautunut hieman ikävämpiä uutisia yleisön tietoisuuteen, kuten työntekijöiden naurettavan huonot työolot ja palkat. Nyt on paljastettu lisää salaisuuksia.

Kalifornian Anaheimissa sijaitseva Disneyland on itsensä Walt Disneyn ideoima paikka. Samalla konseptilla on rakennettu puistoja myös Floridaan, Tokioon, Hong Kongiin ja Pariisiin. Sillyplace.net paljastaa nyt mielenkiintoisia faktoja, kuten sen, että Floridan Walt Disney Worldissa on kaksi hylättyä huvipuistoaluetta, joinne on pääsy kielletty. Disneyn Animal Kindom -puisto havitteli puolestaan puistoonsa aitoa lohikäärmettä, siksi otus seikkailee myös puiston liikemerkissä.

Sivustolla myös kerrotaan, että Justin Bieberillä on porttikielto Disneylandiin, koska hän on lyönyt nyrkillä puiston maskottina ollutta Mikki Hiirtä suoraan kiveksille. Yhdessä puistossa on Tuhkimon patsas, joka näyttää aikuisten näkökulmasta surulliselta. Pienet kävijät näkevät kuitenkin satuhahmon onnellisen hymyn. Disneyland ei myöskään ole sulkenut oviaan varoittamatta kuin kolme kertaa, joista ensimmäinen oli presidentti Kennedyn murhan jälkeen, toinen vuoden 1994 maanjäristyksen jälkeen ja kolmas syyskuun 11. vuonna 2001.

Disneylandissa elää myös vapaana kaksisataa kissaa, joiden tehtävänä on pitää puiston hiirikanta kurissa. Teemahuvipuistot ostavat toiseksi eniten räjähteitä kotimaassaan näyttäviä ilotulituksia varten. Puiston edelle menee vain Yhdysvaltojen armeija. Disneyn Hollywoodin studiot ovat puolestaan Mikki Hiiren pään muotoisessa asetelmassa, mitä ei huomaa kuin ilmasta käsin.

Disneyn teemapuistoissa ei voi myöskään ostaa purukumia. Näyttelijä Johnny Depp puolestaan saattaa hengailla Disneylandissa huvikseen piraattihahmoonsa pukeutuneena. Yhtä hullunkuriselta kuulostaa se, että puistossa ei saa olla surunaamaisia lapsia. Henkilökuntaa on kannustettu jopa lahjomaan ipanoita ilmaisilla matkamuistoilla hymyn aikaan saamiseksi. Disnelyland-puistosta löytyy myös aito pääkallo, joka koristaa Pirates of the Caribbeanin teemahuoneessa olevaa sängynpäätyä.

Disneyn teemapuistoissa saattaa olla myös piilotettuna erityistavaroita, jotka löytämällä kävijät saavat itselleen kultaisen passin. Erikoispassin avulla he voivat ohittaa kaikki jonoissa. Lisäksi puistot ovat täynnä piilotettuja Mikki Hiiriä. Osassa puistoa ilmaan tuotetaan vaniljan tai piparmintun tuoksua tunnelman luomiseksi. Mikäli puiston työntekijä sanoo radiopuhelimeensa ”koodi V”, tarkoittaa se puistovieraan oksennusta.