Tyylikäs Slayer-veto – banjolla soitettuna!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin Rob Scallon -niminestä nuoresta miehestä, joka soitti Slayerin monisävyisen War Ensemble -kappaleen sooloineen havaijilaisella ukulelella. Uskomaton versio niitti runsaasti suosiota netissä. Nyt kitaravirtuoosi vaihtoi kappaletta ja soitinta. Yhtye pysyi samana.

YouTube
YouTube

Raining Blood lienee Slayerin tunnetuimpia kappaleita. Trash metallin helmi ei kuitenkaan tarvitse vahvaa säröä kuulostaakseen tarpeeksi uskottavalta. Tämän todistaa perinnesoittimiin erikoistunut Rob Scallon, joka näppäilee biisilegendan banjolla. Pyöreältä kuulostavat sävelet antavat kappaleelle uudenlaisen ulottuvuuden, joka vie kuuntelijansa yllättävällä tavalla keskelle amerikkalaista maaseutumaisemaa. Soitinta käytetään perinteisesti bluesissa tai countryssa.

Onkohan Slayer soittanut jo YouTube-tähden vierailevaksi artistiksi keikoilleen? Maailman suosituimpiin raskaan musiikin yhtyeisiin kuuluva Slayer on tahkonnut thrash metallia jo vuodesta 1981 lähtien. Viime vuonna musiikkimaailma järkyttyi pahasti, kun yhtyeen kitaristin Jeff Hannemanin uutisoitiin menehtyneen vain 49-vuotiaana. Slayer-yhtyeen alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Jeff Hannemanin lisäksi toinen kitaristi Kerry King, rumpali Dave Lombardo ja laulaja-basisti Tom Araya. Yhtye vieraili helatorstain aattona Suomessa Sonisphere-festivaaleilla ja keikkailee maassamme lähes vuosittain.