Upea demonstraatio eri brittimurteista – montako sinä tunnistat?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdistynyt kuningaskunta koostuu Walesista, Skotlannista, Englannista ja Pohjois-Irlannista. Alueella on paljon sille ominaisia aksentteja ja murteita. Alkuvuodesta näistä murteista koostettiin hieno video, jossa eri murrealueet on lueteltu käyttäen kyseistä murretta poikkeuksellisen tyylikkäästi.

YouTube
YouTube

Kyseessä on Philip Barkerin julkaisema murrevideo, joka on kerännyt jo lähes kaksi miljoonaa katselukertaa. Eri murteita esittelee puolestaan murre-ekspertti Andrew Jack. Mies voisikin aivan hyvin lähteä näyttelijän uralle, sillä hän osaa sujuvasti vaihtaa lennossa eri alueen murteeseen.

Huikealla videolla kuullaan, kuinka erilaiselta puhe kuulostaa Englannissa esimerkiksi Skotlantiin verrattuna. Moni ei ehkä pystyisikään näin hienoon havainnollistamiseen. Aksentteja esittelevää videota on käyty ihailemassa YouTubessa jo yli 1,2 miljoonaa kertaa.