Nerokas apuväline! Jokaisesta voi tulla mestaripiirtäjä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joskus taide herättää ristiriitaisia mielipiteitä sillä, että onko parempi piirtäjä hän, joka osaa luoda upean kuvan oman mielikuvituksensa pohjalta vai hän, joka ikuistaa täydellisen kopion valokuvasta tai aidosta mallista. Osalle tekotapa on toissijainen seikka, ja vain lopputulos ratkaisee.

YouTube
YouTube

On epäilty, että osa suurimmista taideteoksista olisi syntynyt aikoinaan alkeellisten piirtoheittimien tai kameroiden avulla. Toisin sanoen kaikki takavuosien taiteilijat eivät olisikaan olleet niin lahjakkaita kuin ollaan luultu. Sen sijaan he ovat onnistuneet jäljentämään kuvia tai kohteita mallikkaasti. Nyt markkinoille on tullut NeoLucida-niminen tuote, joka auttaa asetelmien ja muotokuvien piirtämisessä.

Satoja vuosia sitten taiteilijat saattoivat hyödyntää piirtämisessään camera lucida -nimistä laitetta, ja NeoLucida on ikään kuin sen päivitetty versio. Piirtäjä voi katsoa kohdettaan pienen linssin läpi ja nähdä samaan aikaan paperinsa. Laitteen ovat kehittäneet Pablo Garcia ja Golan Levin, eikä sen hintakaan kohoa kuin 35 euroon. NeoLucidan avulla jokainen voi ryhtyä oman elämänsä Leonardo da Vinciksi.