Pakko saada! 45 kiloa magneettimassaa on ikimuistoinen leikkikaveri

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapset ja etenkin pikkupojat rakastavat kaikenlaisia mönjiä. Oli sitten kyse limaisesta mössöstä, venyvästä tahnasta tai pomppivasta kitistä, jaksavat viikarit yleensä touhuta aineen kanssa tuntikausia. Entäpä sitten, jos massa on kaiken lisäksi myös magneettisilla ominaisuuksilla varustettua?

YouTube
YouTube

Vat19-tiimi päätti vastata asiakkaidensa esittämiin kysymyksiin ja he testasivat, kuinka 45-kiloinen magneettimassa reagoi erilaisiin asioihin. Lopputuloksena syntyi hulvaton koevideo, jolla leikitään massalla aina sen pomputtelemisesta venyttämiseen. Magneettimassa pomppii huonosti, eikä se toimi kiipeämiseen soveltuvana köytenä.

Videolla näytetään myös mitä magneettimassalle tapahtuu, jos sitä hakkaa kirveellä. Leikkisät tiedemiehet testailevat magneettimassan ominaisuuksia vielä ison magneettipalan kanssa. On huikeaa nähdä, kuinka massa kiipeää palan ympärille pelkästään puoleensa vetävän magnneettikentän voimalla.