Miesten unelmalinna myynnissä – hinta vain 25 500 000 dollaria

Koti & Asuminen · Terhi Piiroinen

Skandinaavinen sisustusmaku on perinteisesti virtaviivainen ja valkoinen. Sen sijaan aurinkoisemmissa maissa suositaan yleisesti enemmän värejä huonekaluissa ja tekstiileissä. Harvoin kuitenkaan rakennetaan ja sisustetaan koko asuntoa yhden erikoisteeman mukaan.

Nyt Floridassa on myynnissä varsinainen miesten unelmatalo, joka kätkee sisäänsä monenlaisia yllätyksiä. Kartano on ulkopäin tavallisen miljoona-asunnon näköinen lukaali, mutta seinien sisään kätkeytyy todellinen aarreaitta.

Kahdeksalla makuuhuoneella ja 16 kylpyhuoneella varustettu kartano on nimittäin FriendFinderin perustaja Marc Bellin asunto, joka on suurimmaksi osaksi sisustettu Star Trek -teeman mukaan. Huoneista houkuttelevin lienee Starship Enterprisen konehuonetta jäljittelevä ajanviettopaikka viihdekeskuksineen ja elokuvateattereineen. Kartano on nyt myynnissä 25,5 miljoonalla eurolla.

Melko yleisesti tunnettu populaarikulttuurifakta on se, että Star Trek -fanit voivat parhaimmillaan olla hyvinkin fanaattisia. Gene Roddenberryn vuonna 1966 luoma sci-fi-televisiosarja Star Trek kertoo tähtilaiva Enterprisen miehistön seikkailuista, joita johtaa karismaattinen kapteeni Kirk. Ohjelman kuvitteellisen klingon-lajin äidinkieli on niin suosittu fanien keskuudessa, että esimerkiksi Google-hakukonetta voi käyttää kielellä.