Ohhoh! Ruotsalainen katusoittaja hoiteli koko bändin kerralla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesä kerää katusoittajat kauppojen ja kesäkatujen kulmille musisoimaan. Tyypillisesti katusoittajat esittävät kappaleitaan harmonikan, huilun tai kitaran avulla. Aikoinaan Reinikainen-hittisarjassa nähtiin katusoittaja, joka hoiteli koko bändin ja sen soittimet kerralla. Nyt vastaava näky on ikuistettu Ruotsissa.

YouTube
YouTube

Verkkoon on julkaistu useita videoita ruotsalaisesta katusoittaja Anders Flanderzista, joka esiintyy erityisesti Tukholman Södermalmin ympäristössä. Yksi suosituimmista videoista on se, jolla mies esittää Star Warsin tunnussävelmän. Miehen soitin ei ole siitä tavallisimmasta päästä, vaan hän on yhdistänyt haitarin, sähköurut, torvet ja rummut keskenään.

Katusoittajat eivät välttämättä ole elämän hylkäämiä laitapuolenkulkijoita, vaan osa heistä tahtoo tietoisesti tienata elantonsa ihmisille musisoimalla. Toisinaan katusoittajien joukosta nousee esiin todellisia taitureita. Entisaikaan yleisötapahtumassa esiintyi posetiivin kanssa soittaneita posetiivareita.