Älä lannistu kyynikoista – näin näytät epäilijöille taivaan merkit!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

On nyrkkisääntö, että kun olet jonkun suuren oivalluksen juurella, joku toteaa ettet pysty siihen. Lannistajia ja kyynikoita riittää – joidenkin mielestä on jopa coolia olla muutosta vastaan. Ei se ole. Mitään hienoja keksintöjä ei olisi syntynyt, jos keksijät olisivat kuunnelleet muiden puheita.

Elite Dailyn mukaan kyynikoihin ja uskonsa menettäneisiin sieluihin kannattaa suhtautua huumorilla. Mikäli joku tyrmää täysin ideasi, voit aina todeta hymy huulilla ”Sittenpä nähdään”. Viimeksi nauravalla on tunnetusti makeimmat huvit. Hyvä esimerkkitapaus on WhatsAppin perustajan Brian Actonin tarina.

Hän päätyi luomaan 11,6 miljardin euron arvoisen yrityksensä, koska Facebook ja Twitter eivät ottaneet häntä töihin. Kuten olemme uutisvälineistä saaneet lukea, WhatsAppin osti tänä keväänä nimenomaan Actonin aiemmin torjunut Facebook. Kannattiko siis uskoa itseensä viimeiseen asti?

Ihmiset projisoivat omia pelkojaan ulkomaailmaan. Usein lannistava suhtautuminen asioihin johtuu siitä, että henkilöt eivät välttämättä näe sen saman laatikon ulkopuolelle, jossa sinä jo olet. Monet rajoittavat liikaa ajatteluaan, eivätkä usko siihen, että kaikki on mahdollista. Jos he eivät itse usko pystyvänsä johonkin, on ehkä mahdotonta ajatella, että sinä pystyisit.

Mitä avarampi maailmankuva ihmisellä on, sitä enemmän hän uskoo mahdollisuuksiin ja siihen, että täysin tuntemattomista seikkailuista voi aueta vuosisadan hienoin juttu. Vaikka muut pelkäisivät epäonnistumista – sinun ei tarvitse. Uutta yrittämällä ei koskaan häviä, koska siinä oppii aina jotain uutta. Ja kuten Actonin tapauksessa – joskus onnetar on puolella.