Taiteilija muuttaa ruokien ulkonäköä – banaanista tulikin kurkku

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taitavat taidemaalarit ja muut mestarit osaavat loihtia uskomattoman realistisia teoksia, kun he ikuistavat vaikkapa maisemia paperille tai kankaalle. Joskus taulu voi olla niin realistinen, että se näyttää valokuvalta. Nyt japanilainen Hika Rucho hämää ihmissilmää todella taidokkaasti.

Taiteilija on nimittäin maalannut akryylimaaleilla ruokien ulkonäön erilaiseen muotoon. Hän on esimerkiksi tehnyt banaanista kurkun näköisen ja tomaatista mandariinia muistuttavan. Imgurissa jaetuissa kuvissa on mukana myös munakoiso, joka on oikeasti maalattu kananmuna.

Joskus taide herättää ristiriitaisia mielipiteitä sillä, että onko parempi piirtäjä hän, joka osaa luoda upean kuvan oman mielikuvituksensa pohjalta vai hän, joka ikuistaa täydellisen kopion valokuvasta tai aidosta mallista. Osalle tekotapa on toissijainen seikka, ja vain lopputulos ratkaisee.