Astronautti twiittaa mykistäviä kuvia maan kiertoradalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avaruus kiehtoo monia, mutta vain harvalla on mahdollisuus poistua kotiplaneetaltamme tutkiakseen tuota käymättömistä korpimaista viimeistä. Virgin Galactic alkaa lähitulevaisuudessa järjestämään yleisölle avoimia kaupallisia avaruuslentoja, mutta kyseiseen hupiin osallistuminen on mahdollista lähinnä varakkaimmille ihmisille.

Onneksi me köyhemmät Maan asukkaat pääsemme ihastelemaan upeita planeettamme ulkopuolisia näkyjä edes tietokoneidemme näyttöjen kautta. Tästä kiitos kuuluu NASAlle ja esimerkiksi tuoreimmalle amerikkalaiselle astronautille, Reid Wisemanille.

Kansainvälisellä avaruusasemalla työskentelevä Reid on Twitter-tilillään jakanut runsaasti hätkähdyttävää kuvamateriaalia maapallon kiertoradalta. Osa kuvista näyttää jopa muokatuilta, mutta kyseessä on todellakin aitoa materiaalia ilmakehän ulkopuolelta.