Suloisesta siilistä tuli nettitähti – söpöt kuvat ihastuttavat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siilit ovat nykyään yhä suosituimpia lemmikkieläimiä ja ne tunnetaan etenkin niiden suloisesta ulkonäöstään. YouTubeen on viime vuosina julkaistu paljon siiliaiheisia videoita, joissa lemmikinomistajat esittelevät piikikkäitä nuuskuttelijoitaan.

Nyt netissä ihastuttavat Biddy-siilin lomakuvat. Biddy on matkustellut kukkakedolla, vesiputouksen äärellä, hiekkarannalla, lumisilla vuorilla ja pauhaavalla koskella. Biddyn lomakuvia on julkaistu Instagramissa ja niitä katsellessa ei voi muuta kuin ihastella pikkusiilin kuonolla olevaa hymyä. Nyt jos koskaan on suorastaan pakko hankkia oma nuuskuttelija lemmikiksi.

Lemmikkisiilit ovat usein kääpiösiilejä, jotka kasvavat 15-20 sentin pituisiksi ja painavat 250 – 500 grammaa. Se voi elää 3 – 5-vuotiaaksi, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa on raportoitu jopa 8-vuotiaasta siilistä. Maailman kuuluisin lemmikkisiili lienee Marutaro-niminen piikkiselkä, jolla on 52 tuhatta seuraajaa Twitter-palvelussa.