Koulut loppuivat – poliisi hävitti 2 000 litraa alkoholia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaksi viikkoa sitten ympäri maata juhlittiin valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia, joiden jälkeen illalla ja yöllä nuoret juhlivat kaduilla ja puistoissa. Nyt poliisi on vahvistanut, että viikonlopun aikana hävitettiin 2.000 litraa juhlijoilta takavarikoituja alkoholijuomia.

Tilastojen valossa tämänvuotinen koulujen päätösviikonloppu oli päihteiden käytön osalta hieman aikaisempia vuosia rauhallisempi. Nuorten hallusta tavattiin tavallisimmin mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä. Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin yli 140 litraa. Viikonlopun aikana poliisi puuttui noin 1.000 lapsen ja nuoren alkoholinnauttimiseen ja hallussapitoon.

Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15 – 17 -vuotiaita, mutta joukossa oli 67 alle 15-vuotiasta. Alle 15-vuotiaiden lukumäärä oli toistamiseen alle 100, minkä trendin poliisi toivoisi edelleen jatkuvan alaspäin. Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä noin 680 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa, mikä on alhaisin määrä teemavalvonnan historiassa.