Hurja väite: Lomareissu kuuhun mahdollista jo vuonna 2017 – hurja hintalappu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oletko kyllästynyt matkustamaan joka talvi Kanariansaarille tai Rhodokselle? Nyt voit vaihtaa Välimeren turistirysät eksoottisempaan vaihtoehtoon ja suunnata lomamatkalle Maan ilmakehän ulkopuolelle Kuuhun. Ensimmäiset matkaliput on jo myyty.

Space Adventures -niminen yhtiö toivoo aloittavansa Kuu-matkailun jo kolmen vuoden kuluttua. He ovat arvioineet yhden reissun kustantavan matkustajalle 150 miljoonaa dollaria. Yhtiön kerrotaan myyneen jo kaksi lippua neitsytmatkalle. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, matkustavatko lipun hankkineet Kuuhun yksitellen vai yhdessä.

Maailmassa on IFLScience-sivuston mukaan ainoastaan 18 ihmistä, jotka ovat todistettavasti nähneet Kuun lähietäisyydeltä. Edellinen kerta oli Apollo 17 -kuulento vuonna 1972. Kuu-turisti pääsee matkalle asiaan tarkoitetulla Soyuz-raketilla yhdessä venäläisen kosmonautin kanssa. Reissuun kuuluu myös vierailu kansainvälisellä avaruusasemalla. Matka kestää arviolta 17 päivää, ja matkustajat pääsevät katselemaan Kuun pintaa noin 100 kilometriä sen yläpuolella.