Tutkimus vahvisti! Epäsiisti koti tappaa parisuhteen erotiikan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka kaikki eivät sitä myönnäkään, viihtyvät ihmiset yleisesti paremmin siistissä kuin sotkuisessa ympäristössä. Likainen huusholli saattaa olla pahimmillaan jopa parisuhteen kinan suurin syypää. Lovespace-sivuston mukaan 63 prosenttia ihmisistä myöntää, että epäsiisti asunto tappaa jopa seksihalut ällöttävyydellään.

Tuoreen kyselytuloksen mukaan 18–24-vuotiaat eivät ole yhtä pahoillaan, jos koti on epäsiisti. Sen sijaan 45–54-vuotiaat myöntävät herkemmin, että likaiset nurkat saavat heidät helposti kieltäytymään seksistä. Eniten erotiikantappajana toimivat asunnon karmivat hajut. Oli sitten kyse roskapusseista, viemäristä tai likaisista vaatteista, eivät hirveät lemut ainakaan anna lisäpontta rakastelulle.

Myös keittiön likaiset astiat ja tiskikaaos saavat himon laantumaan nopeasti. Mikäli pariskunta ei ole vielä muuttanut yhteen, mutta harrastavat säännöllisesti lemmenleikkejä toisen asunnossa, kannattaisi kumppanusten siivota asunnostaan ainakin merkit entisistä heiloista pois. Ketään ei myöskään kiehdo lattialla lojuvat likaiset kalsarit, sukat tai kaikilla mahdollisilla tasoilla roikkuvat vaatteet.

Jotkut ihmiset keräilevät omituisia asioita, ja nämä ihmeelliset kokoelmat saattavat esillä ollessaan aiheuttaa enemmän puistatusta kuin intohimon säkenöintiä. Ennen kultamurun vierailua kannattaa myös korjata kaikki bileillan merkit pois tyhjiä pulloja ja pitsalaatikoita myöten. Lisäksi yksinhuoltajien arki pyörii usein lapsielämän ympärillä, mutta uuden kumppanin kanssa pusutellessa on hyvä panna lelut laatikkoon ja osoittaa, että on olemassa muitakin ihmisiä kuin pelkästään lapsiaan varten.