Erikoiset ystävät: Masentunut sarvikuono sai aasista uuden bestiksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Afrikan ikonisia eläinlajeja on salametsästetty viime vuosina ennätysmäärä ja esimerkiksi sarvikuonojen sarvet päätyvät usein Aasian markkinoille. Niiden arvo on kultaakin korkeammalla. Sarvikuonojen sarvesta uskotaan olevan apua impotenssiin, kuumeeseen ja syöpään. Sarven teho on kuitenkin osoitettu perättömäksi lääketieteen avulla, mutta se ei kiinalaisia kiinnosta.

YouTube
YouTube

Eläintarhat ovat aktivoituneet sarvikuonojen suvun jatkamisessa, ja nyt Georgiassa sijaitsevassa Tbilisi Zoossa on otettu poikkeuksellisia keinoja käyttöön tarhan sarvikuonon viihtyvyyden lisäämiseksi. Kun yleensä eläinparat joutuvat viettämään aikaansa omissa karsinoissaan, on georgialaisessa eläinpuistossa päätetty päästää eri lajeja yhteisiin häkkeihin.

Puiston sarvikuono on saanut seuraa aaseista. Ryhmä tuntuu tulevan hyvin toimeen keskenään – ainakin videon perusteella. Eläintarha perustelee yhteiseloa myös sarvikuonon alakuloisuuden ja yksinäisyyden poistamisella. Tälläkin eläimellä olisi kaiketi parhaimmat olot sen luonnollisessa elinympäristössä, mutta salametsästys on asettanut luonnonvaraisista sarvikuonoista peräti neljä lajia viidestä uhanlaiseksi.