Ruotsalaisyhtye kaatoi sianverta fanien päälle – yleisö kaaoksessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tummanpuhuvaa musiikkia soittavat ja satanistisia piirteitä keikoillaan suosivat yhtyeet nousevat aika ajoin otsikoihin tavallisia ihmisiä järkyttävillä toimillaan. Ruotsalainen black metal -yhtye Watain on nyt saavuttanut runsaasti palstatilaa Yhdysvalloissa kaadettuaan aitoa sianverta faniensa päälle.

Splash
Splash
Splash
Splash

Yhtye esiintyi New Yorkin Brooklynissa viime viikonloppuna. Yhtäkkiä yhtyeen laulaja oli kaatanut kuolleen vuohen pääkallosta aitoa sianverta eturivissä olleiden fanien niskaan. Yleisö oli alkanut oksentaa ja huutaa apua itkien. Kuten arvata saattoi, veivät yhdysvaltalaiset asian kaupungin terveysviranomaisten käsittelyyn, TMZ raportoi.

New Yorkin virkamiehet kuitenkin sanovat, ettei yhtye tehnyt keikallaan mitään laitonta, koska kaupungin järjestyssäännöissä ei ole erillistä pykälää sianveren käyttämiseen konserteissa. Watain on Uppsalassa 90-luvun loppupuolella perustettu yhtye, jonka musiikissa on runsaasti vaikutteita norjalaisesta Mayhem-yhtyeestä. Keikka oli bändin ainoa tälle kesälle.