Amerikkalaissivusto ylistää: ”Näitä suomalaiskarkkeja sinun pitää maistaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa makeismaku poikkeaa tunnetusti muusta maailmasta, sillä erityisesti salmiakki aiheuttaa monissa maissa välittömän oksennusrefleksin. Nyt hieman yllättäen amerikkalainen Buzzfeed-verkkosivusto hehkuttaa suomalaisia makeisia ja listaa 17 suosikkia.

Ykköseksi verkkosivusto listaa Salmiakin, jota artikkelin tehnyt toimittaja Tabatha Leggett kertoo rakastavansa. Toiseksi on listattu Tupla-makeispatukka ja kolmanneksi Turkinpippuri. Viiden joukkoon mahtuvat lisäksi myös Dumle ja Fazerin Sininen suklaa, jota hehkutetaan ylivoimaisesti maailman parhaana suklaana. Kaikki suomalaisiksi listatut makeiset eivät ole oikeasti suomalaisia, mutta se ei menoa haittaa.

Amerikkalaissivusto suosittelee maistamaan edellä mainittujen lisäksi myös Mariannen, Ruis Sipsit, Jim-patukan, Pihlaja-makeiset, Muumi-keksit, Geisha-suklaa, Kipparin Piiput, Lemon-lakritsipötköt, Carneval-keksit, Terva Leijona -pastillit, Wiener Nougat ja Pantteri-makeiset.