Mummelin liukuporrasmatka ei mennyt kuin Strömsössä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen pisimmät liukuportaat sijaitsevat Kampin metroasemalla Helsingissä, ja niissä on yhteensä 334 askelmaa. Sen sijaan ensimmäiset maamme liukuportaat otettiin käyttöön jo vuonna 1926 Suomen Turussa, Affärcentrumissa. Maailman pisimmät 137-metriset liukuportaat löytyvät Pietarin metroasemalta.

YouTube
YouTube

Vaikka Venäjällä on maailman pisimmät liukuportaat, ei tämä kuitenkaan tarkoita kaikkien maan kansalaisten edes nähneet liukuportaita eläessään. Tästä todisteena on nettiin julkaistu video, jolla eräs venäläismummo joutuu pienoiseen kiipeliin liukuportaisiin astuessaan. Valitettavasti vanhus ajautuu jostain syystä portaiden kaiteelle ja matkustaa ylös kaiteella ratsastaen.

Video on kuvattu pari vuotta sitten, mutta se naurattaa edelleen suunnattomasti. Toivottavasti vanhukselle ei käynyt huonommin. Kiireisimmissä kaupungeissa on tapana seistä portaissa joko vasemmalla tai oikealla ja jättää portaisiin samalla tilaa kiireisimmille portaita kiipeäville henkilöille. Suurkaupungeissa saa nopeasti vihaisia katseita, jos tukkii tien liukuportaissa. Lentokentillä on myös niin sanottuja hihnakuljettimia, joilla ei ole ollenkaan askelmia.