Ohhoh, nainen synnytti kesken sydänleikkauksen – molemmat selvisivät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme uutisoineet mitä kummallisimmista synnytystapahtumista, joissa nainen on saanut lapsensa yllättäen sairaalan käytävällä tai omassa kylpyhuoneessaan. Yleensä tarinat ovat kuitenkin saaneet onnellisen lopun. Nyt oli lähellä, että eräälle äidille ei käynyt todella huonosti.

Philadelphiasta kotoisin oleva 35-vuotias Edita Traceyoli ollut parturissa, kun hän oli alkanut tuntea suunnatonta selkäkipua. Nainen oli kuitenkin huolestunut vasta sitten, kun kipu oli siirtynyt hänen rintaansa. Hän soitti itselleen ambulanssin. ABC Newsin mukaan raskaana ollut nainen toimitettiin sairaalaan, jossa selvisi, että hänen aorttansa on repeytynyt.

Lentokuljetuksella seuraavaan sairaalaan kiidätetty Edita päätyi suoraan leikkauspöydälle, jossa odotti kaksi tiimiä: Toinen saattamaan kahdeksannella kuukaudella olleen lapsen maailmaan, ja toinen leikkamaan äidin sydämen. Tyttövauva syntyi sektiolla 30 sekunnissa terveenä. Sydänleikkaus kesti yhdeksän tuntia, mutta seuraavana päivänä tuore äiti pääsi jo pitelemään lastaan sylissä.