Salama iski mieheen – savuavat kengät ikuistettiin videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan ukkosen tuloa ei kuule etukäteen, vaan se ilmestyy taivaalle ikään kuin tyhjästä. Tällöin on vaarana, että salama iskee pahaa-avistamattomaan ihmiseen. Salaman iskusta voi kuitenkin selvitä hengissä, ja niin selvisi myös Sean O’Connor -niminen atlantalaismies.

YouTube
YouTube

Sean oli ollut pihalla, kun yhtäkkiä hän havahtui valtaisaan jysähdykseen. Mies lensi kaaressa maahan ja huomasi jalkojen karvoituksen palaneen. Hän maistoi myös verta suussaan. Sen jälkeen hän huomasi pihatiellä hänen toisen kenkänsä, mikä savusi edelleen. Mies päätti kuvata savuavan kengän videolle vaimolleen todistaakseen iskun todeksi, mutta se päätyi myös CBS-kanavan uutisiin.

Kerroimme hiljattain samankaltaisesta tapauksesta, joka kävi Saksassa. Tällöin kokonainen perhe joutui salaman uhriksi. Taivaalta lyönyt salama iski yhteen perheenjäsenistä edeten maan kautta muihin ihmisiin. Äkkiukkonen aiheutti valtaisan kaaoksen ja paikalle hälytettiin ambulanssi. Kaikki selvisivät rysähdyksestä hengissä, vaikkakin osa kärsi suurista pääkivuista jälkikäteen.