Demi Lovaton isoisä oli homoseksuaali – aktiivinen toimija jo 60-luvulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Disney-tuotannoista tunnetuksi tullut Demi Lovato on esiintynyt erilaisten hyväntekeväisyyskampanjoiden puolestapuhujana ja edustanut monia järjestöjä. Samaan aikaan nainen on pitänyt taukoa musiikkibisneksestä ja näyttelemisestä. Nyt Demi kampanjoi sukupuolineutraalien asioiden ja homoseksuaalien oikeuksien puolesta.

Demi on saanut mielenkiintonsa homojen puolustamiseen lähipiiristään, sillä naisen isoisä oli homoseksuaali. Demin mukaan hänen vaarinsa kertoi avoimesti seksuaalisuudestaan 60-luvun lopulla. Laulaja kertoo omaksuneensa miehen hengen asian puolesta taistelemiseen.

21-vuotias tähti ei ole aiemmin puhunut kovinkaan avoimesti sukulaisistaan, mutta hän sanoo isoisänsä olleen edelläkävijä homoseksuaalien oikeuksien puolustamisessa. Mies valitettavasti kuoli jo muutama vuosi homouden paljastamisen jälkeen, Demi kertoi Trailblazers Awards -tapahtumassa esiintyessään.

Demi Lovato nousi julkisuuteen vuosina 2007 – 2008 näyteltyään Camp Rock -elokuvassa, jossa nähtiin myös Jonas Brothersin jäsenet. Neitokaisen tie tähtiin on ollut kivinen. Demi Lovato on sittemmin hakenut ongelmiinsa apua ja tatuoinut ranteidensa viiltoarpien päälle sanat Stay Strong.