Uskomatonta! Kiinasta löytyi kaksivuotias alkoholisti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaista alkoholimonopolia pyörittävä valtion omistama Alko Oy muistuttaa nettisivuillaan, että lasten ja nuorten kehittyvät aivot ovat aikuisen aivoja herkemmät alkoholin vaikutuksille. Koska alkoholi voi aiheuttaa psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista riippuvuutta, ei sen käyttö sovi alaikäiselle.

Daily Mail kertoo nyt järkyttävän uutisen kaksivuotiaasta alkoholistista. Taaperoikäinen kiinalaispoika Cheng Cheng joi ensimmäisen olutpullonsa yksivuotissyntymäpäivillään. Pikkupoika on aiheuttanut alkoholihimollaan ongelmia vanhemmilleen, sillä hän ei enää yksinkertaisesti suostu juomaan maitoa tai mehua ja raivoaa niin kauan kunnes saa viiniä tai olutta.

– Hän etsii aina ensimmäiseski kaupasta alkoholihyllyn. Yritämme estää hänen pääsyn pullojen luokse, Cai-niminen äiti päivittelee epätoivoisesti.

Poika ei kuitenkaan juo alkoholia omien sanojensa mukaan humaltuakseen vaan maun takia. Vanhemmat eivät voi viedä poikaansa minnekään, missä aikuiset nauttivat alkoholia, koska poika järjestää kohtauksen saadakseen itsekin juotavaa. Toisin sanoen pojalla on kaikki klassisen alkoholistin tunnusmerkit, jolloin hänen on pakko juoda alkoholia riippuvuutensa tyydyttämiseksi. Sosiaalityöntekijät ovat sanoneet, että joko Cheng Cheng lopettaa alkoholiongelmansa vanhempiensa avustuksella tai hänet huostaanotetaan. Nuorella iällä nautittu alkoholi vaikuttaa elimistön ja aivojen kehittymiseen.