Tiesitkö? Nämä kaikki aiheuttavat selluliittiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesän lämpiminä kuukausina mikään ei ole niin mukavaa kuin vaatekerrastojen vähentäminen ja auringosta nauttiminen. Valitettavan monen naisen kesäkarkeloita kuitenkin varjostaa universaalia inhoa aiheuttava selluliitti. Vaivaa yritetäänkin usein peitellä keinoin millä hyvänsä.

Nyt Daily Mail -lehti on listannut eri syitä, joiden takia selluliittia saattaa syntyä. Jos reisiä ja takamusta valtaava selluliitti häiritsee, kannattaa vältellä muun muassa dieettejä. Lehden mukaan useat dieetit vähentävät kehon proteiininsaantia, joka taas voi näkyä selluliitin lisääntymisenä. Dieettien tuomat painonvaihtelut voivat myös aiheuttaa selluliitin korostumista ihon menettäessä elastisuuttaan.

Stressi ja tupakointi vaikuttavat omalta osaltaan selluliitin syntymiseen. Stressin aiheuttama kortisoni lisää rasvan kertymistä vatsalle, lantiolle, takamukseen ja reisiin. Myös tupakointi lisää rasvan kiinnittymistä ihon alle. Savukkeiden polttaminen huonontaa tämän lisäksi kehon verenkiertoa, joka taas voi aiheuttaa selluliittia.

Kipulääkkeet voivat myös lisätä selluliitin ilmestymistä. NSAID-kategoriaan kuuluvat särkylääkkeet eli tulehduskipulääkkeet, kuten aspiriini ja ibuprofeeni, saattavat lisätä veden kertymistä ihon alaisiin kammioihin, joka taas ilmenee selluliitin muodostumisena. Parasetamolipohjaisiin kipulääkkeisiin siirtyminen voi olla ratkaisu tähän ongelmaan.

Jos istut usein jalat ristissä, saatat samata lisätä kehossasi ilmenevän selluliitin määrää. Jalat ristissä istuminen vähentää alaraajojen verenkiertoa joka taas voi pahentaa sellulittitilannetta. Myös liiallinen auroíngosta nauttiminen voi huonontaa tilannetta säteiden heikentäessä ihosoluja.